ALPHA

I JANUARI DRAR VI IGÅNG NÄSTA ALPAHA! ALPHA ÄR EN KURS PÅ 11 VECKOR DÄR VI MÖTS FÖR ATT SAMTLA OM LIVETS STORA FRÅGOR.

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Varje tillfälle bjuder på en ny fråga om tro och är utformad för att skapa samtal. Det är helt enkelt en öppen, informell och ärlig plats för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans.

Vi börjar 30/1 kl18:00 i Kramfors Pingst

De tre första gångerna är det fritt att komma om pröva på om det är något man är intresserad av. Ingen anmälan krävs bara att dyka upp och fritt att bjuda in vänner. Alphan kommer att vara i 12 veckor och vara varje tisdag samma tid och plats. Hoppas vi ses!

SÅ HÄR SER UPPLÄGGET UT

GEMENSKAP

Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

FÖREDRAG

Föredragen är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, antingen i form av ett filmavsnitt eller att någon talar live, kring livets stora frågor: Vem är Jesus, hör Gud bön och vad är egentligen meningen med livet? Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv.

SAMTAL

Sist kommer den förmodligen vikigaste delen av Alpha: chansen att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö. Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.